Zo života efarby

Počuli ste už o razení obkladového kameňa pomocou raznice Stamp?

Počuli ste už o razení obkladového kameňa pomocou raznice Stamp?

Na tento projekt budete potrebovať

Obklad na stenu, fasádu STAMP Nakupovať

Obkladový kameň si viete vytvoriť vlastnými rukami a skutočne krásne.

Počuli ste už o razení obkladu pomocou raznice STAMP? Asi najviac a najrýchlejšie Vám k tomu povie toto video:

Pomocou tzv. raznice Stamp sa do flexibilného lepidla na obklady a dlažbu odtláča vzor.Vzorov je viacero (kameň, tehla, drevo...) - na videu je vzor kameňa STAMP Emily.

Keď hotový obklad z lepidla uschne, tak sa vymaľuje a vytieňuje. Hotový obklad je krásny a skutočne na nerozoznanie od prírodného kameňa.

Má to jednu obrovskú výhodu. Vďaka tejto metóde, ušetríte až 70-80% nákladov, ktoré by ste inak vynaložili za klasický obklad. Áno, čítate dobre, ušetríte skutočne toľkoto peňazí!

 

Na 50m2 čo je taký bežný sokel rodinného domu, ušetríte touto technikou 1250€, ak ho teda chcete mať z obkladu kameňa.

Túto techniku je vhodné použiť v exteriéri ale aj interiéri.

Naši zákazníci využívajú túto možnosť hlavne na sokloch rodinných domov, plotoch, stĺpoch. 

Robia si s tým dominantné steny v obývačke alebo kuchyni. 

Reštaurácie, penzióny alebo bary a terasy Stamp využívajú na zútulnenie svojich prevádzok, aby sa ich zákazníci u nich cítili lepšie.

 

Skúste pozrieť aj naše referencie od nadšených zákazníkov. Tí nám posielajú fotografie svojich realizácii, za čo sa im chceme touto cestou veľmi pekne poďakovať. Veľmi si toho vážime. 

Spokojni-zakaznici-STAMP-kolaz

 

 

A ak sa Vám to zdá byť zložité, tak verte že razenie obkladu je jednoduché. Spolu s objednanou raznicou Vám pošleme prístup do členskej sekcie, kde sú detailne rozkúskované videopostupy pre úplných začiatočníkov - laikov.

Nás táto metóda tak nadchla, že nové vzory testujeme priamo u nás v efarby.sk. U nás v Žiline nájdete aj vzorkové stojany a tak si môžete detailne pozrieť každý vzor, ktorý vyrábame.

Naposledy sme u nás testovali dve novinky. Stamp Chloe a Stamp Emily.

 

Ako postupovať?

Flexibilné lepidlo na obklady a dlažbu alebo stierka Baumit Unogold sa natiahne do hrúbky cca 1-1,5cm.

[caption id="attachment_2418" align="aligncenter" width="640"]formy na obklad Stamp Emily Stamp Chloe Flexibilné lepidlo na obklady a dlažbu triedy C2TE[/caption]

 

Raznica alebo forma sa naseparuje prípravkom Stamp Separátor. Vďaka tomu sa hmota na raznicu nelepí a netreba ju tak často umývať.

[caption id="attachment_2422" align="aligncenter" width="640"]Stamp separator Stamp Separátor - Stop lepeniu hmoty na raznicu[/caption]

 

[caption id="attachment_2419" align="aligncenter" width="640"]Forma na obklad Stamp Chloe Raznica Stamp Chloe (C)[/caption]

Razíme obklad. Po každom 4-5 orazení znova natrieme raznicu Stamp Separátorom.

[caption id="attachment_2433" align="aligncenter" width="640"]Razenie obkladu STAMP Chloe Stamp Chloe - SET 3ks razníc[/caption]

Na normálnej stene alebo fasáde sa obklad razí zdola smerom nahor. Je to preto, aby ste si chytili rovinu a obklad nešiel šikmo :)

[caption id="attachment_2435" align="aligncenter" width="640"]Forma obklad kameňa Stamp Stamp Chloe - SET 3ks razníc[/caption]

Prebytočná hmota sa zareže napríklad špachtľou.

Razený obklad Stamp Chloe

Keď obklad vyschne, čo je cca 24 hod. pri normálnej izbovej teplote, tak sa penetruje.

Penetrujeme ho Hĺbkovou penetráciou po celej ploche.

[caption id="attachment_2424" align="aligncenter" width="640"]Penetrovanie razeného obkladu STAMP Hĺbková penetrácia[/caption]

Maľovanie razeného obkladového kameňa sa robí pomocou fasádnej farby. Či už akrylátovej alebo silikónovej.

Dôležité je spraviť pre exteriér dokonalé súvislé 2 vrstvy a pre interiér 1 vrsvtu.

[caption id="attachment_2437" align="aligncenter" width="640"]Maľovanie razeného obkladového kameňa Stamp Acrylcolor - fasádna farba[/caption]

Farba chráni obklad voči poveternostným vplyvom, UV žiareniu, mrazu. Obklad je umývateľný a môžete ho umyť aj prúdom tlakovej vody vapkou.

[caption id="attachment_2425" align="aligncenter" width="640"]Obkladový kameň maľovanie AcrylColor - fasádna farba[/caption]

Keď preschne biela farba, púšťame sa do tieňovania.

Bledo sivou farbou za pomoci obyčajnej hubky nanesieme kde-tu na kamene maličké množstvo farby. Hneď na to, čistou hubkou rozotrieme do stratena.

Hotovo.

[caption id="attachment_2439" align="aligncenter" width="640"]Hotový obkladový kameň Stamp Chloe Stamp Chloe výsledný vymaľovaný vzor obkladu[/caption]

Výsledkom je hotový obklad, ktorý sa správa ako monoblok. Čo to je? Povedzme si to na príklade s klasickým obkladom kameňa. Tomu vznikajú pri ukladaní medzi jednotlivými dlaždicami špáry. Tie sú kritické hlavne v zimnom období, kedy do týchto špár nateká voda a mrzne tam. Kôli tomu klasický obklad opadáva.

Naopak obklad ktorý si vyrazíte raznicou Stamp je v jednom kuse. Voda sa od fasádnej farby odrazí a stečie. Nemá sa ako dostať pod obklad, pretože tento obklad je bezšpárový.

 

Jeho životnosť ale aj farebná paleta do ktorej ho môžete vymaľovať je tak podstatne väčšia ako pri bežnom obklade.

 

V prípade, že vás táto technika zaujala, stiahnite si zdarma náš dokument, v ktorom nájdete detailný fotonávod s postupmi a reálnou realizáciou razenia obkladu v obývačke na celej stene.

[caption id="attachment_2441" align="aligncenter" width="600"]Ebook stamp zdarma STIAHNUŤ ZDARMA[/caption]

Vďaka kúpe raznice Stamp prostredníctvom nášho obchodu efarby.sk získate prístup do webovej členskej sekcie, kde sú rozkúskované krok-za-krokom videonávody od zamiešania hmoty, cez naťahovanie, maľovanie až po tieňovanie. Vďaka nim sa raziť naučí aj úplný laik a spraviť obklad vďaka nim je zábava.

Prístupové údaje do členskej sekcie Vám pošleme v balíčku spoločne s raznicou.

Vďaka týmto videonávodom to zvládlo množtvo našich zákazníkov, od ktorých máme neskutočne pozitívnu spätnú väzbu, za čo im ďakujeme.

Kúpit StampAk sa vám článok páčil, prosím zdieľajte ho na sociálnych sieťach, aby sa táto metóda mohla dostať medzi ľudí a aj vďaka Vám ľudia ušetria peniaze v rodinných rozpočtoch.

 

Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.