Inšpirácia

Inšpiratívny príbeh farebných odtieňov: kriedová farba Vintro

Inšpiratívny príbeh farebných odtieňov: kriedová farba Vintro

Týmto článkom sa môžete inšpirovať a zároveň sa zoznámiť s krásnymi farebnými odtieňmi. Kriedová farba Vintro ich má 65. Či plánujete natierať kuchynskú linku, poličku, kúpeľňový obklad alebo stoličku, z tohto článku isto načerpáte inšpiráciu.

Rozhodli sme sa, že Vám prostredníctvom nášho inšpiratívneho článku a príbehu, ktorý sa ukrýva za luxusnou značkou kriedových farieb Vintro, trošičku priblížime estetiku farebných odtieňov, v ktorých Vám túto chalk paint farbu ponúkame.

Musím Vás pripraviť na to, že tento príbeh bude dlhý a plný poznania. Dostaneme sa v ňom až do rokov 1888, do dôb kedy oslnivá žltá s nádychom zelenej sa dala vidieť na maľbe svojej spálne od Vincenta van Gogha. v diele s názvom „Spálňa“.

Takýchto príbehov odkrýva farba Vintro ku každému z jej 65.odtieňov.

Nech sa páči toto je prvý z nich: Albert Bridge.

Vintro - ALBERT BRIDGE

Vintro - ALBERT BRIDGE

Ružová farba, ktorá je vhodná na maľovanie stien alebo častí nábytku. Napríklad do dievčenskej izby, či dodanie ženského nádychu, napr. v kúpeľni. Dobre ladí s farbou Aurora.

Je dostupná v rôznych formách vrátane Chalk Paint, No Seal Chalk Paint a Matt Emulsion.

Inšpiráciou pre túto staroružovú farbu bol ohromujúci most Albert Bridge ponad rieku Temža v Londýne.

Most známy ako „Chvejúca sa dáma“ bol postavený v roku 1873 a otvorený princom Albertom. Odvtedy bol mnohokrát natieraný. Od roku 1992 bol natretý na ružovo, zeleno a modro.

Je vhodnou voľbou, ak chcete vytvoriť dominantnú stenu, alebo ju môžete použiť na celú miestnosť. S dostatkom prirodzeného svetla bude mať veľmi jemný odtieň, takže pre jej zdôraznenie môže byť použitá spoločne s bielou farbou.

Vintro - AMETHYST

Vintro - AMETHYST

Jemné orgovánové farby boli populárnymi interiérovými farbami francúzskeho empírového štýlu v 19. storočí, ktorý sa rozvíjal od čias Napoleona Bonaparteho.
Použitím rôznych pigmentov tón farby závisel od svetla a počas dňa sa prejavoval rozdielne. V závislosti od zdroja sveta pôsobí svetlejšie alebo tmavšie.
Či už chcete maľovať odkladací stolík, skrinku, alebo dominantnú stenu, z prirodzene nádherných odtieňov budete cítiť pozitivitu.

Dobre ladí s: Royal Purple, Wild Heather, Pearl, Crystal, Cloudburst, Midnight, Victorian Black a Paloma.

Vintro - AURORA

Vintro - AURORA

Krásna sivomodrá kriedová farba Vintro bola inšpirovaná vyobrazením romantiky a zvádzania v diele „Aurora a Cephalus” (1810) od maliara Pierra Narcissa Guérina. Guérin bol popredným neoklasicistickým umelcom a zohrával významnú úlohu pri prechode od neoklasicizmu k romantizmu.

Jemným zmiešaním modrých, zelených a čiernych pigmentov Aurora vytvára relaxačné prostredie vhodné či už do kúpeľne, alebo obývačky. Je to takmer magická vlastnosť jemnej zmeny medzi modrou a zelenou v závislosti od dennej hodiny a osvetlenia.

Vintro - AUTUMN GLOW

Vintro - AUTUMN GLOW

Interpretácia jemnej broskyňovej farby použitej vo vyobrazení „Psyché v chráme lásky” (1882) od maliara Edwarda Johna Poyntera.
Dielo bolo namaľované vo viktoriánskom neoklasicistickom štýle, ktorý bol založený na klasickom gréckom a rímskom umení inšpirovanom archeologickými nálezmi z Herkulanea a Pompejí.
Zdôraznené podtóny žltej a červenej vytvárajú teplú „žiaru“, či už je to na nábytku alebo na stene.

Vintro - BEAU BLUE

Vintro - BEAU BLUE

Očarujúca bledomodrá kriedová farba Vintro bola inšpirovaná freskou nachádzajúcou sa na schodisku Osborne House s názvom „Neptún prenecháva morské impérium Británii” (1847) od maliara Williama Dycea. Bola namaľovaná na žiadosť princa Alberta a zobrazuje Neptúna, ako prostredníctvom Merkúra odovzdáva svoju korunu Británii.

Vintro - BELLADONNA

Vintro - BELLADONNA

Výrazná ružová bola pomenovaná podľa rastliny beladona a v taliančine to znamená „krásna žena“. Beladonu používali ženy ako kozmetiku, aby pôsobili zvodnejšie pre svojich nápadníkov.
Belladonna je výrazná a krásna farba, ktorá sa hodí na vytvorenie dominantnej steny.

Vintro - BROOKLANDS

Vintro - BROOKLANDS

Klasická tmavozelená kriedová farba Vintro vzdáva poctu automobilovému pretekárskemu okruhu Brooklands v Surrey, ktorý bol ako prvý na svete vybudovaný na tento účel. Nachádzala sa tam klubovňa so zelenou kupolou a v roku 1926 sa tam konala prvá britská Grand Prix.
Veľmi sa odporúča do knižníc, hál alebo študovní, najlepšie doplnená farbou Metallic Gold pre vytvorenie ohromujúceho vzhľadu.

Dobre ladí s: Crystal, Pearl,
Pebble, Café au Lait, Chocolate, Duck Egg Blue, Eden, Victorian Black.
Tip: Nábytok namaľovaný touto farbou a následne naleštený tmavým voskom pôsobí
veľkolepo.

Vintro - BUCKINGHAM

Vintro - BUCKINGHAM

Od 18. storočia sa Buckinghamský palác mnohokrát zmenil. Avšak až v roku 1914 bol na fasádu použitý portlandský vápenec, ktorý jej dodal súčasný vzhľad a bol inšpiráciou pre túto elegantnú krémovú farbu.

Dobre ladí s: Chocolate, Café au
Lait, Victorian Black, Pumpkin, Deep Saffron, Mulberry, Royal Purple, French
Navy a Brooklands.

Vintro - CAFÉ AU LAIT

Vintro - CAFÉ AU LAIT

Inšpirácia prišla z rôznych odtieňov hnedej používaných na vytvorenie šerosvitu v 17. a 18. storočí v období baroka, napr. maliarom Anthonym Van Dyckom.
Dobre ladí s: Pebble, Crystal, Pearl, Chocolate, Duck Egg Blue, Old Lace, Brooklands, Victorian Black.

Vintro - CANDYFLOSS

Vintro - CANDYFLOSS

Evokuje spomienky z detstva na more, lunapark a záhradné oslavy. Táto jemná biela farba dobre ladí s ostatnými farbami a dopĺňa interiér v štýle rokoko.
Dobre ladí s: Olivia, Belladonna, Paris Blue, Victorian Black.

Vintro - CASPER

Vintro - CASPER

Krásne dúhové farby vrátanie tejto úžasnej modrej sa nachádzajú vo vnútri oválnej ulity mušle Paua z Nového Zélandu.
Tieto ulity majú veľký význam v kultúre Maorov a používajú sa v tradičnom sochárstve, šperkárstve a umeleckých remeslách.

Vintro - CHAMPAGNE WALTZ

Vintro - CHAMPAGNE WALTZ

Teplá krémová biela farba bola inšpirovaná jemnými zvlnenými koncami kvetov vysokého kosatca Champagne Waltz. Univerzálna farba, ktorá je vhodná na moderný i klasický nábytok.
Vynikajúca na použitie v celom dome pre jednoduchý a moderný vzhľad.

Vintro - CHISWICK HOUSE

Vintro - CHISWICK HOUSE

Intenzívna modrá bola inšpirovaná dekoráciou v miestnosti Blue Velvet State Room v Chiswick House, Londýn, ktorý bol postavený v roku 1729.
Je dobrým príkladom georgiánskej neopalladiánskej architektúry inšpirovanej dielom benátskeho architekta Andrea Palladia.

Vintro - CHOCOLATE

Vintro Kriedová farba eshop

Každý má svoje zážitky s čokoládou, ale u nás táto krásna hnedá vyvoláva spomienky na rozpustenú mliečnu čokoládu a marshmallow.
Dobre ladí s: Crystal, Pearl, Buckingham, Old Lace, Pebble, Duck Egg Blue, Pumpkin, Citron

Vintro - CHRISTABELLE

Vintro - CHRISTABELLE

Počas histórie bol tyrkys vyhľadávaný ako talizman. Táto farba je založená na zeleno-modrom sfarbení tyrkysu, ktorý bol obľúbený kráľovnou Viktóriou.
Dobre ladí s: Sunflower, Crystal, Pearl, Pebble, Cafe au lait, Old Lace, French Navy, Victorian Black.

Vintro - CITRON

Vintro - CITRON

Oslnivá žltá s nádychom zelenej sa dá vidieť na maľbe svojej spálne od Vincenta van Gogha z roku 1888 s jednoduchým názvom „Spálňa“.
Dobre ladí s: Eden, Rainforest, Pearl, Crystal, Victorian Black, Midnight, Chocolate, French Navy.

Vintro - CLOUDBURST

Vintro - CLOUDBURST

Tmavosivá farba inšpirovaná búrkovou oblohou, keď sa po lejaku a bleskoch začína vyjasňovať.
Dobre ladí s: Midnight, Victorian Black, Dove, Belladonna, Olivia, Mulberry, Crystal a Yorkshire Stone.

Vintro - COBALT

Vintro - COBALT

Žiarivá modrá bola inšpirovaná prepracovaným vŕbovým vzorom, ktorý sa používal na porceláne a keramike vyrábanej Thomasom Mintonom v 18. storočí. Vŕbový vzor je kombináciou čínskych vzorov maľovaných kobaltovomodrou a bielou.
Dobre ladí s: Northern Star, Victorian Black, Crystal, Pearl, Buckingham.

Vintro - CRYSTAL

Vintro - CRYSTAL

Biela predstavuje kontrast medzi svetlom a tmou. Čistota žiarivej bielej bola používaná jednoducho a priťahovala modernistických umelcov, akým bol Kazimir Malevič, ktorí tvorili suprematistické kompozície.

Dobre ladí so VŠETKÝMI farbami.

Vintro - DANTE’S DREAM

Vintro - DANTE’S DREAM

Intenzívna karmínová farba bola inšpirovaná maľbou preraffaelistického maliara Dantea Gabriela Rossettiho (1871).
Je to najväčšia maľba Rossettiho a sú na nej intenzívne farby pre zobrazenie Danteho sna, v ktorom vidí umierajúcu Beatrice, ku ktorej ho priviedla okrídlená postava lásky namaľovaná červenou.

Vintro - DEEP SAFFRON

Vintro - DEEP SAFFRON

Tmavooranžová farba, ktorá bola inšpirovaná najdrahším korením na svete, šafranom.
Šafran vytvára veľmi intenzívnu farbu, ktorá sa používa od prípravy jedál až po farbenie materiálov, a bola zistená ako pigment v pravekých maľbách v Iraku.

Vintro - DOVE

Vintro - DOVE

Jemná sivá farba sa nachádza v morských scénach z 18. storočia, ktoré zobrazujú silu a dramatickosť mora a pobrežia. Umelci tej doby, napríklad John Constable, boli očarení vzťahom človeka a mora, keď narastal zdravotný benefit prímorských miest.
Dobre ladí s: French Navy, Northern Star, Crystal, Pearl, Royal Purple, Mulberry, Victorian Black, Midnight.

Vintro - DUCK EGG BLUE

Vintro - DUCK EGG BLUE

Inšpiráciou pre túto farbu bola rokoková štukatúra na veľkom schodisku a hale zámku Powderham Castle. Je na nej erb rodu Courtenay, ktorý sa úchvatne vyníma na stene namaľovanej modrou farbou Duck Egg Blue.
Dobre ladí s: Crystal, Pearl, Buckingham, Old Lace, Pebble, Teal, Esmeralde, French Navy.

Vintro - EDEN

Vintro - EDEN

Jemná zelená inšpirovaná galériou Long Gallery v Osterley Park House, ktorá je dobrým príkladom neoklasicistického interiéru obľúbeného v bohatých georgiánskych domoch.
Títo zámožní ľudia boli známi svojou eleganciou a jemnosťou a prejavoval sa u nich vplyv okázalého rokoka a aj štýl Ďalekého východu.
Dobre ladí s: Sage, Chocolate, Crystal, Pearl, Buckingham, French Navy, Pebble, Midnight.

Vintro - ERMINE

Vintro - ERMINE

Krásna krémová farba inšpirovaná hranostajom na maľbe Leonarda da Vinciho „Dáma s hranostajom“ (cca 1489). Na tomto z mála renesančných portrétov od da Vinciho zobrazený hranostaj má symbolický význam a predstavuje čistotu.

Vintro - ESMERALDE

Vintro - ESMERALDE

Nádherná smaragdovozelená farba neslávne známa v georgiánskej Británii. V súčasnosti je známa aj ako „smrteľná“ zelená, pretože v minulosti spôsobila otravu mnohých ľudí, keďže obsahovala arzén. Bola vnímaná ako luxusná a štýlová farba do interiéru a v odevnej móde. Samozrejme, naša farba Esmeralde je úplne bezpečná.
Dobre ladí s: Teal, Chocolate, Pearl, Crystal, Honeydew, Rainforest, Sunflower, Victorian Black.

Vintro - FRENCH NAVY

Vintro - FRENCH NAVY

Táto farba pochádza z jemných výšiviek vyrábaných v Anglicku v rokoch 1200 - 1300, ktoré sa nazývali Opus Anglicanum.
Farbovník obyčajný, ktorý sa spájal s modrou tvárou Boudicy, kráľovnej keltského kmeňa Icenov, sa používal na výrobu modrého farbiva na nite.
Dobre ladí s: Crystal, Pearl, Buckingham, Pebble, Dove, Mulberry, Northern Star, Old Lace.

Vintro - FRESCO

Vintro - FRESCO

Nádherná hnedosivá farba, ktorá sa dobre vyníma v rámci neutrálnej farebnej kombinácie.
Rozhodli sa sa pre túto jemnú farbu, keď ju uvideli s ostatnými farbami na stĺpoch a v scénach zobrazených na freskách v Chráme svätej Sofie v komplexe Kyjevsko-pečerskej lavry v Kyjeve.

Vintro - GEORGIAN SKY

Vintro - GEORGIAN SKY

Tradičná farba mimoriadne populárna na vrchole georgiánského obdobia. Pôsobí vznešene a elegantne vo vstupnej hale spoločenského sály mesta Bath v Anglicku.
Dobre ladí s: French Navy, Morocco, Victorian Black, Crystal, Pearl.

Vintro - HAREWOOD

Vintro - HAREWOOD

Bledomodro-zelená farba sa nachádza na krásnom strope galérie v Harewood House pri meste Leeds v Anglicku, na ktorom sú zobrazené neoklasicistické scény gréckych bohýň a bohov od talianskeho maliara Biagia Rebeccu (1769).

Vintro - HONEYDEW

Vintro - HONEYDEW

Krásna bledozelená farba inšpirovaná lahodnou sladkou dužinou medového melónu, ktorý bol žiadaným už od rímskych čias.
Pôvodne je z Afriky a jeho semienka doniesol Krištof Kolumbus do Ameriky.
Dobre ladí s: Sage, Rainforest, Teal, Crystal, Esmeralde, Christabelle.

Vintro - ISABELLA

Vintro - ISABELLA

Inšpiráciou pre túto úžasnú bledocitrónovú farbu bola preraffaelistická maľba „Isabella“ (1849) od Johna Everetta Millaisa. Maľba je založená na básni „Isabella“ od Johna Keatsa a je prvou od preraffaelistického bratstva, ktoré rebelovalo proti umeleckému zriadeniu v Británii z polovice 19. storočia a vytvorilo prvé britské hnutie moderného umenia.

Vintro - MADAME DE POMPADOUR

Vintro - MADAME DE POMPADOUR

Pôvabná bledoružová s nádychom sivej bola inšpirovaná módou obľúbenou jej menovkyňou, markízou de Pompadour, ktorá milovala všetky odtiene ružovej a dvor Ľudovíta XV.
Dobre ladí s: Mulberry, Crystal, Pearl, French Navy, Yorkshire Stone, Cloudburst, Dove, Midnight.

Vintro - MEDUSA

Vintro - MEDUSA

Úžasná koralovo červená farba bola inšpirovaná gréckou bájou, v ktorej Perseus položil hlavu Medúzy na morské riasy pri brehu. Jej krv zmenila morské riasy na červený kameň, neskôr známy ako koral.
Dobre ladí s: Pumpkin, Chocolate, Pearl, Crystal, Buckingham, Yorkshire Stone, Pebble, Midnight.

Vintro - MIDNIGHT

Vintro - MIDNIGHT

Bola inšpirovaná romantizmom a expresívnym obdobím v georgiánskom Anglicku.
Umelci, akým bol William Turner, rozvíjali módu nočných tém, v ktorých vyčíňanie prírody bolo podstatným prvkom k zobrazeniu veľkoleposti.
Dobre ladí s: Dove, Cloudburst, Northern Star, Olivia, Belladonna, Poppy, Valentine, Eden.

Vintro - MOONSTONE

Vintro - MOONSTONE

Očarujúca farba inšpirovaná mesačným kameňom zo Srí Lanky. Jeho výrazná modrá farba sa trbliece na takmer priehľadnom pozadí a počas vekov bola obklopená tajomnom a mágiou. Tieto výnimočné kamene boli populárne v období secesie, predovšetkým ako šperky vyrobené francúzskym klenotníkom Reném Laliquem.
Dobre ladí s: Crystal, French Navy, Northern Star, Victorian Black.

Vintro - MOROCCO

Vintro - MOROCCO

Marocký interiérový dizajn je známy romantickou fantáziou s jeho luxusným a prepracovaným prístupom k detailom a komfortu, ktorý odráža rôznorodú kultúru, tradície a históriu krajiny. Táto jasnomodrá farba zdobí mnohé steny vo forme dekoratívnych obkladačiek.
Dobre ladí s: French Navy, Georgian Sky, Pearl, Crystal, Victorian Black, Midnight, Pebble.

Vintro - MULBERRY

Vintro - MULBERRY

Tradičná farba, ktorá sa nachádza na britských neskorostredovekých heraldických symboloch pod názvom „Murrey“. Bola obľúbená v 15. storočí v rode Yorkovcov ako farba ich rodu.
Dobre ladí s: Buckingham, Crystal, Pearl, Victorian Black, Midnight, French Navy, Yorkshire Stone, Old Lace.

Vintro - NIGHTFALL

Vintro - NIGHTFALL

Tajomná modročierna farba sa používala od praveku a bola bežne používaná v egyptských hrobkách. Neskôr bola obľúbená maliarmi v období renesancie. Mimoriadne dobre kontrastuje so žiarivou bielou, napríklad Crystal, čím vytvára jednoduchú a elegantnú kombináciu.
Dobre ladí s: Northern Star, Paris Blue, Crystal, Pearl.
Farba bolo uvedená v časopise Homes & Gardens ako farba roku a dostala ocenenie „veľmi odporúčaná“.

Vintro - NORTHERN STAR

Vintro - NORTHERN STAR

Ohromujúca modrá farba sa nachádza na trikolóre estónskej zástavy a interpretuje sa, že predstavuje modrú oblohu nad krajinou.
Dobre ladí s: Crystal, Pearl, Dove, Victorian Black, Buckingham, Old Lace, Morocco, Nightfall.

Vintro - NYMPH

Vintro - NYMPH

Nymph je teplá biela farba, teplejšia než naša populárna Pearl. Inšpiráciou pre názov tejto farby je výjav z gréckej mytológie na maľbe Hylas a nymfy (1896) od romantického umelca Johna Wiliama Waterhousa, ktorý čerpal inšpiráciu z klasického príbehu o láske a tragédii.

Vintro - OLD LACE

Vintro - OLD LACE

Inšpirácia pre túto tmavú krémovú farbu pochádza zo starožitnej ručne robenej írskej čipky Carrickmacross.
Čipka vznikla v roku 1820 v Írsku a bola ovplyvnená talianskymi vzormi tej doby.
Dobre ladí s: Cafe au lait, Chocolate, Duck Egg Blue, Mulberry, Sage, Brooklands.

Vintro - OLD MAUVE

Vintro - OLD MAUVE

Väčšina ľudí počula o bielom králikovi z fantasy románu Alica v krajine zázrakov, ktorý bol inšpirovaný rezbami v starobylej anglosaskej katedrále Ripon Cathedral. Podobne sme čerpali inšpiráciu pre túto fantastickú baklažánovú farbu z nádherných vitrážových okien v tejto monumentálnej katedrále.

Vintro - OLIVIA

Vintro - OLIVIA

Inšpiráciou pre túto ´´žuvačkovú´´ ružovú bol strop v miestnosti Great Room domu Kenwood House v Londýne. Bol zreštaurovaný a zobrazuje, ako používanie ružovej pochádzalo z dámskej módy v období rokoka v 18. storočí v Európe, kedy bola táto farba spájaná so zvádzaním a romantizmom.
Dobre ladí s: Crystal, Pearl, Belladonna, Orchid, French Navy, Northern Star, Dove, Cloudburst.

Vintro - ORCHID

Vintro - ORCHID

Úžasná ružová s nádychom purpurovej je podobná ružovej, ktorú použil Andy Warhol v sérii jednoduchých, no zaujímavých prác s názvom „Kvety“ vytvorených v 1964 a 1965.
Dobre ladí s: Belladonna, Royal Purple, Dove, Cloudburst, Pearl, Crystal, Victorian Black, Midnight.

Vintro - PALOMA

Vintro - PALOMA

Jemná klasická sivá farba s nádychom purpurovej bola inšpirovaná dielom španielskeho umelca Pabla Picassa, ktorý zobrazoval holubicu (La Paloma) na mnohých svojich dielach, napríklad „Dieťa s holubicou“.
Dobre ladí s: Amethyst, Wild Heather, French Navy, Crystal, Pearl, Midnight, Victorian Black.

Vintro - PARIS BLUE

Vintro - PARIS BLUE

Pôsobivá modrá kriedová farba Vintro, ktorá bola prvýkrát vyrobená v roku 1704 v Berlíne a od začiatku 18. storočia bola prevládajúcou farbou na uniformách pruskej armády. Táto farba je taktiež známa ako pruská modrá, berlínska modrá alebo zvyčajne na maľbách ako parížska modrá.
Dobre ladí s: Crystal, Buckingham, Pearl, Georgian Sky, Morocco, Victorian Black, Nightfall.

Vintro - PEARL

Vintro - PEARL

Variácia čistobielej farby s nádychom sivej bola inšpirovaná architektonickými interiérmi a sochami baroka a neskôr rokoka, keď bola biela hlavnou farbou.
Dobre ladí so VŠETKÝMI farbami.

Vintro - PEBBLE

Vintro - PEBBLE

Karamelovo-krémová farba sa nachádza v modernom textilnom fantasy umení od približne 1875, keď bolo Williamom Morrisom presadzované opätovné používanie organických farbív.
Dobre ladí s: Cafe au lait, Chocolate, Duck Egg Blue, Brooklands, Mulberry, French Navy, Cloudburst, Midnight.

Vintro - POPPY

Vintro - POPPY

Žiarivá červená bola inšpirovaná kvetinovým vencom Ofélie na maľbe od kontroverzného preraffaelistického maliara Johna Everetta Millaisa. Preraffaelistické hnutie skúmalo žiarivosť čistej farby, ktorá sa objavuje v talianskom umení v období quattrocenta, a vyvinulo techniky na vytvorenie jasnej drahokamovej farby.
Dobre ladí s: Crystal, Pearl, Buckingham, Pebble, Dove, Victorian Black, Midnight, Chocolate.

Vintro - PUMPKIN

Vintro - PUMPKIN

Stimulujúca žiarivá oranžová kriedová farba Vintro bola inšpirovaná prechádzkami po Britskom vidieku od októbra do polovice Novembra, keď padajúce jesenné lístie vytvára ohromujúcu scenériu jasných farieb.
Dobre ladí s: Chocolate, Sunflower, Crystal, Pearl, Buckingham, Midnight, Victorian Black, Medusa.

Vintro - RAINFOREST

Vintro - RAINFOREST

Jasnozelená farba bola inšpirovaná prechádzkami po úchvatnom, geotermálnom dažďovom pralese v oblasti Rotorua na Novom Zélande. Tento „dinosaurí prales“ je jedným z najkrajších prírodných nedotknutých miest s impozantnou bujnou stromovou klenbou a hustým podrastom pôvodných rastlín.
Dobre ladí s: Sunflower, Chocolate, Cafe au lait, Crystal, Pearl, Buckingham, Old Lace, Pebble.

Vintro - ROYAL PURPLE

Vintro - ROYAL PURPLE

Ohromujúca purpurová kriedová farba Vintro je historicky spájaná s kráľovskou šľachtou. Kráľovná Alžbeta II mala na sebe dlhý purpurový zamatový odev, keď odchádzala v deň svojej korunovácie v roku 1953 z Westminsterského opátstva, a korunu britského impéria, ktorá mala na vrchnej časti farebne zodpovedajúci zamat.
Dobre ladí s: Amethyst, Orchid, Belladonna, Dove, Crystal, Pearl, Pebble, Buckingham.

Vintro - SAGE

Vintro - SAGE

Táto sivozelená farba bola obľúbená v neoklasicistických a rokokových georgiánskych interiéroch spoločne so svetlejšou zelenou, modrou, ružovou a krémovou, zvyčajne na kvetinových vzoroch. Kedleston Hall v Derbyshire je dobrým príkladom takéhoto interiéru.
Dobre ladí s: Pebble, Crystal, Pearl, Yorkshire Stone, Old Lace, Buckingham, Cafe au lait, Chocolate.

Vintro - STONEBREAKER

Vintro - STONEBREAKER

Zemitá neutrálna kriedová farba Vintro, ktorá bola inšpirovaná preraffaelistickou maľbou „Lámač kameňa“ (1858) od Johna Bretta, ktorá bola jeho najznámejším dielom. Zobrazuje chlapca lámajúceho kameň na oslnivo osvetlenom pozadí. Krajina je zobrazená veľmi detailne a v obraze je zahrnutý morálny odkaz o detskej práci.

Vintro - SUNFLOWER

Vintro - SUNFLOWER

Pochádza zo spektra žltých farieb na obraze „Váza s pätnástimi slnečnicami“ od Van Gogha. Van Gogh veľmi obľuboval túto farbu a použitie žltého spektra farieb je mnohými považované na inovatívne.
Dobre ladí s: Pumpkin, Medusa, Rainforest, Eden, Chocolate, Cafe au lait, Pebble, Pearl.

Vintro - TEAL

Vintro - TEAL

Zrkadlenie slnka na hladine jazera Tikitapu vo vulkanickej oblasti Rotorua na Novom Zélande vytvára túto neskutočnú modrozelenú farbu.
Dobre ladí s: Esmeralde, Christabelle, Crystal, Pearl, Buckingham, Old Lace, Pebble, Midnight.

Vintro - TOWER BRIDGE

Vintro - TOWER BRIDGE

Jemne svetlosivá farba, ktorá vzdáva poctu cornwallskej žule a portlandskému vápencu použitých na postavenie veľkolepého mosta Tower Bridge v Londýne, ktorý sa klenie nad Temžou od jeho otvorenia v roku 1894

Vintro - TRINITY

Vintro - TRINITY

Príjemná modrá farba sa nachádza na úžasných freskách Kostola svätej Trojice v komplexe Kyjevsko-pečerskej lavry v Kyjeve.
Z vonkajšej stránky je tento krásny kostol bohato zdobený freskami v štýle ukrajinského baroka.

Vintro - VALENTINE

kriedová farba Vintro

Intenzívna červená kriedová farba Vintro je historicky symbolická farba romantiky a lásky, ktorá sa datuje od obdobia starých Grékov a Židov. V súčasnosti sa spája s vášňou, láskou a Dňom svätého Valentína.
Dobre ladí s: Pearl, Crystal, Buckingham, Old Lace, Pebble, Dove, Victorian Black, Midnight.

Vintro - VERDANT

Vintro - VERDANT

Túto krásnu vavrínovú zelenú je možné vidieť počas prechádzok v rozsiahlych záhradách a parkoch Osborne House na ostrove Isle of Wight, ktoré boli navrhnuté a čiastočne vysadené princom Albertom a udržiavané kráľovnou Viktóriou.

Vintro - VICTORIAN BLACK

Vintro - VICTORIAN BLACK

Čierna bola dominantnou farbou v interiéroch a na nábytku vo viktoriánskej Británii, keď estetizmus a dekadencia spochybňovali tradície a hodnoty. Nábytok s imitáciou ebenu a s pozlátenými prvkami bol veľmi populárny, pretože dobre kontrastoval s bielym a modrým porcelánom. Dobre ladí s: Pearl, Crystal, Buckingham, Old Lace, Pebble, Dove, Victorian Black, Midnight.

Vintro - WILD HEATHER

Vintro - WILD HEATHER

Purpurová kriedová farba Vintro je zaujímavá svojou nenápadnou eleganciou. Ako vyplýva z jej názvu, bola inšpirovaná vresom obyčajným (wild heather), ktorý rastie na krásnych vresoviskách v North Yorkshire.
Dobre ladí s: Amethyst, Dove, Victorian Black, Crystal, Pearl, Pebble, Old Lace, Paloma.

Vintro - XANTHE

Vintro - XANTHE

Jemné a vzdušné eduardovské interiéry boli inšpiráciou pre túto jasnožltú farbu.
Na začiatku 20. storočia sa štýl pod vplyvom hnutia Arts and Crafts (umenie a remeslá) začal meniť od formálnych tmavých a ťažkých interiérov viktoriánskeho obdobia k svetlejším a menej formálnych domácnostiam, čo bolo predzvesťou eduardovského obdobia.

Vintro - YORKSHIRE STONE

Vintro - YORKSHIRE STONE

Pôvabná krémová- kriedová farba Vintro s nádychom sivej bola inšpirovaná domami v radovej zástavbe v Harrogate.
Mesto Harrogate bolo známe v georgiánskom období ako „anglické kúpele“,
keď tam boli na prelome 17. a 18. storočia objavené termálne pramene.
Dobre ladí s: Dove, Cloudburst, Midnight, Victorian Black.

V prípade, že Vás farba zaujala a chcete sa o jej vlastnostiach dozvedieť viac, oporúčam prečítajte si aj náš ďalší článok

Inšpirovali sme Vás a chceli by ste si to vyskúšať?

Celú sériu kriedových farieb aj voskov Vintro nájdete v ponuke nášho eshopu efarby.sk

  • Najpredávanejší
Odobrať
VINTRO

VINTRO CHALK PAINT - Kriedová vodou riediteľná farba (zákazkové miešanie)

Vintro Chalk Paint je kriedová ekologická vodou riediteľná farba. Je nekvapkajúca, ľahko sa nanáša, rýchlo schne a má vynikajúce… Viac
+194 variantov
Odobrať
VINTRO

VINTRO EXTREME LACQUER - Lak na kriedovú farbu

Vintro lak je vrchný, vodouriediteľný, ekologický vrchný náter pre povrchy natreté kriedovou farbou Vintro. Môže sa tiež použiť… Viac
+3 varianty
Odobrať
VINTRO

VINTRO WAX - Vosk na kriedovú farbu

Krémovo jemný vosk na ochranu maľovaných povrchov. Vosk je vhodný pre zavoskovanie povrchov , ktoré boli natreté kriedovou farbou… Viac
+2 varianty
Odobrať
VINTRO

VINTRO PRIMER - Základný náter pod kriedovú farbu

Vintro Primer je základná vodouriediteľná podkladová farba. Ideálna je pre náter nových alebo neošetrených povrchov z mäkkého… Viac
+1 variant
Odobrať
VINTRO

VINTRO METALLIC - Metalická kriedová farba

Vintro Chalk Paint je kriedová ekologická vodouriediteľná farba. Je nekvapkajúca, ľahko sa nanáša, rýchlo schne a má vynikajúce… Viac
+6 variantov
Odobrať
VINTRO

VINTRO CONCRETE EFFECT PAINT - Farba s efektom betónu

Inovatívna dekoratívna farba s efektom betónu, ktorá dodá vášmu interiéru zaujímavosť a štýl. Umožňuje vytvárať mimoriadne efekty… Viac
+4 varianty
Odobrať
VINTRO

VINTRO Started Kit - Štartovacia sada tmavá

Uvádzacia štartovacia sada, ktorá je výberom všetkého, čo k práci s kriedovými farbami budete potrebovať. Súčasťou balenia je… Viac
Odobrať
VINTRO

VINTRO Started Kit - Štartovacia sada svetlá

Uvádzacia štartovacia sada, ktorá je výberom všetkého, čo k práci s kriedovými farbami budete potrebovať. Súčasťou balenia je… Viac
Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.