Inšpirácia

Bezúdržbové drevené fasády - patina a sivý kovový efekt

Bezúdržbové drevené fasády - patina a sivý kovový efekt

Bezdúdržbové drevené fasády, okrem toho, že sú efektné, Vám prinesú aj obrovský benefit, ušetríte čas, ktorý nebude potrebný venovať práci pri náročnej údržbe fasády a jej oštetrovaniu.

Na tento projekt budete potrebovať

Lazúry na drevo Nakupovať



Bezúdržbové drevené fasády sú novými a inovatívnymi nátermi na drevo. Rakúska spoločnosť Adler je už dlhé desaťročia lídrom v oblasti povrchovej úpravy dreva a neustáleho vývoja nových, inovatívnych, jednoducho aplikovateľných a udržateľných náterových systémov na drevo a drevené fasády. Bezúdržbové drevené fasády zabezpečia v súčasnosti preferovaný trend najmä medzi architektmi : spojenie prírody a moderny.



Náter zachovávajúci prirodzenosť dreva
Bezúdržbové drevené fasády - ide o revolučný systém povrchovej úpravy dreva nátermi, pri ktorom plocha dreva zvetráva rovnomerne, čo je veľkým plusom, pretože drevená fasáda zostáva svieža a zachováva si jednotný odtieň po dlhé desaťročia. Drevo v exteriéri v priebehu času postupne prechádza prirodzenými procesmi, ktoré ho prirodzene chránia. Nátery od spoločnosti Adler Pullex Silverwood a Lignovit Platin tieto procesy rešpektujú a dodávajú mu naviac efekt unikátnosti v podobne netradičnej patiny, sivých, zemitých, metalických či kovových odtieňov.

Bezdúdržbové drevené fasády, okrem toho, že sú efektné, Vám prinesú aj obrovský benefit, ušetríte čas, ktorý nebude potrebný venovať práci pri náročnej údržbe fasády a jej oštetrovaniu.

Trend medzi architektmi - spojenie "prírody a moderny"

nater pullex silverwood<br />

Pre architekta je veľmi dôležité uchovať prirodzenosť dreva. „Ochrana dreva pre mňa predstavuje symbiózu medzi dlhšou životnosťou a podčiarknutím materiality: štruktúra dreva musí  zostať viditeľná a nie premaľovaná alebo inak potlačená; materialita sa musí zvýrazniť a nie ju dostať do stratena".  „Rozhodli sme sa pre túto efektnú lazúru, pretože drevo chráni dlhšie" , dodáva.  K tomu ešte splnila jeho predstavy o farebnom vzhľade fasády. „Vďaka pigmentom v lazúre prebieha neustále hra svetiel. Podľa toho, ako na ňu slnko svieti, rôzne reflektuje a vyzerá  vždy inak - ako keby vládli zakaždým iné odtiene sivej"  žiari architekt. 

Architekti čoraz viac využívajú návrhový prvok - rovnomerné „falošné“ zašednutie - patinu na dreve. Cieľom je prirodzenosť drevenej fasády, naviac v unikátnych tónoch sivej farby. Takto sa ľahko dosiahne ochrana pred pôsobením poveternostných vplyvov na veľa rokov. Nemusíte čakať, kým Vám drevo prirodzene zašedne, už teraz na nové drevo môžete použiť jeden z náterov : Pullex Silverwood alebo Lignovit Platin. Tieto nátery zaručia bezúdržbovú, krásnu a dlhodobú ochranu dreva v exteriéri. Čo je dôležité, tak bez narušenia prirodzenosti drevenej fasády.

Náter na rozpúšťadlovej báze -Pullex Silverwood

vzorkovnica pullex silverwood

Vďaka lazúre Pullex Silverwood dosiahnete náter s inovatívnym metalickým efektom - striebristým kovovo sivým vzhľadom s efektom zašednutia. Pullex Silverwood obsahuje strieborné pigmenty, na základe ktorých vzniká pútavý vzhľad - akoby hra svetiel. V závislosti od slnečného svitu, pod akým uhlom, ako intenzívne dopadá, fasáda odráža svetlo zakaždým inak. Vďaka tomu vyniknú nevšedné kovové odtiene šedej, čo vyzerá zaujímavo a netradične. Fasáda prirodzene zvetráva, nie sú potrebné časom žiadne obnovovacie nátery. Tým, že obsahuje v sebe aj biocídnu ochranu, sama o sebe vám lazúra Pullex Silverwood zabezpečí kompletnú povrchovú úpravu.

Náter na vodouriediteľnej báze - Lignovit Platin

vzorkovnica lignovit platin<br />
Pozor: odtiene na vzorkovnici sú len orientačné, pretože je potrebné vopred použiť farebný základný náter, odporúčame Lignovit Lasur v 1 vrstve a následne Lignovit Platin v 1 vrstve. Použitie farebného základu ovplyvní konečný vzhľad a odtieň.

Alternatívou k Pullexu Silverwood je náter Lignovit Platin, ktorý sa odlišuje tým, že je na vodoriedeteľnej báze, čím náter rýchlejšie schne, je ekologický a nezaťazuje tak životné prostredie. Lignovit Platin má rovnako ako Pullex Silverwood kovový efekt, ktorý je naviac trblietavý. Dosahuje metalický lesk fasády s vysokou ochranou voči UV žiareniu.
Oproti náteru Pullexu Silverwood, Lignovit Platin je možné aplikovať aj striekaním, je preto ideálny pre priemyselné zákazky.

Bezúdržbové drevené fasády Pullex Silverwood a Lignovit Platin sú exteriérové fasády v trendových odtieňoch, ktoré vás prežijú,
dodajú drevu ako stavebnému materiálu nový rozmer.

Dúfam, že vás článok inšpiroval a pokiaľ riešite náter drevenej fasády a chcete niečo netradičné, efektné a zároveň trvácne, zvolíte si produkt od výrobcu Adler : Pullex Silverwood prípadne Lignovit Platin.

Adler Pullex Silverwood strieborna
2x náter Pullex Silverwood na kartáčovanom dreve striebornom odtieni

Špeciálny náter Pullex Silverwood si môžete zakúpiť priamo u nás po prekliku na tento obrázok.

Adler Pullex Silverwood farba

Odporúčam Vám aj náš ebook, ktorý sa venuje téme ochrany dreva v exteriéri a v ktorom si nájdu hodnotné informácie či už architekti, firmy alebo domáci majstri. Stiahnuť si ho môžete nižšie.

Ochrana dreva v exteriéri Ebook efarby.sk

Odobrať
ADLER

Adler Pullex Silverwood - efektná lazúra do exteriéru vytvárajúca vzhľad starého dreva

Ochranná impregnačná lazúra bez zápachu pre vytvorenie metalického efektu s obsahom biocídnych látok na ochranu dreva v exteriéri… Viac
+15 variantov
Odobrať
ADLER

Adler Lignovit Platin - vodouriediteľná lazúra s platinovým efektom do exteriéru

Tenkovrstvá metalická lazúra na drevo, ktorá pomocou špeciálnych pigmentov umožňuje tvorbu efektných metalických trblietavých… Viac
+16 variantov
Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.