Farby na betón

Betón / odpovede špecialistu

Betón / odpovede špecialistu

Ak potrebujete získať odborné poradenstvo napríklad ako natrieť betónovú podlahu či už v garáži, pivnici alebo priemyselnej hale, využite možnosť telefonickej konzultácie na našom čísle 041/202 88 92. Radi Vám poradíme s náterovým systémom na betón a pomôžeme s vytvorením objednávky. Tovar Vám bezpečne zabalíme a expresne doručíme.

Na tento projekt budete potrebovať

Farby na betón Nakupovať

Vitajte, toto sú najčastejšie otázky, na ktoré sa nás online pýtate od roku 2008 v súvislosti s natieraním betónu. Na otázky denne odpovedáme, či už ako odpovede priamo na produktovej stránke, telefonicky alebo online v livechate. Najčastejšie otázky ako natrieť betón sme spísali a umiestnili formou otázky a odpovede v tomto článku. 

Ak potrebujete získať odborné poradenstvo napríklad ako natrieť betónovú podlahu či už v garáži, pivnici alebo priemyselnej hale, využite možnosť telefonickej konzultácie na našom čísle 041/202 88 92. Radi Vám poradíme s náterovým systémom na betón a pomôžeme s vytvorením objednávky. Tovar Vám bezpečne zabalíme a expresne doručíme.

Pozrite si náš diel relácie: Epoxidová podlaha, farba na betón pre extrémne zaťaženie



 

  1. 1. Chcel by som Vás požiadať o radu ohľadom povrchovej úpravy betónovej podlahy v hale, kde bude premávať vysokozdvižný vozík a takisto aj dodávkové auta pri nakladaní tovaru. Momentálna podlaha je zničená používaním a občas sú na nej viditeľné mapy starej úpravy. Predpokladám, že povrch sa bude musieť prebrúsiť, no potreboval by som poradiť, aký druh náteru použiť po vybrúsení starej vrstvy.

 

Pre náter betónovej podlahy v hale, ktorá bude vystavená vyššej záťaži bude vhodný epoxidový náter Podlahový Epoxy náter s tvrdidlom.  Jedná sa o vysoko odolný dvojzložkový epoxidový náter pre betónové konštrukcie. Na povrchu vytvára oteruvzdornú, mechanicky odolnú a ľahko umývateľnú vrstvu. Použiteľný na nátery v interiéroch i exteriéroch budov - sklady, garáže, dielne, servisy a opravovne, mokré prevádzky - práčovne, umyvárne, sprchy, vlhké priestory - kuchyne, kúpele, pivnice a i.. Podmienkou je, že zaťaženie nie je tak veľké, že by vyžadovalo použitie veľmi odolných priemyselných dlažieb.

Nutná je predúprava podkladu, penetrácia.

Potrebné sú 2 vrstvy farby.

Doporučený tovar :

Podlahový Epoxy náter s tvrdidlom - farba na betónovú podlahu do haly 

 

 

  1. Môžem podlahu (cementový poter) v garáži natrieť aj BALAKRYL BETON farbou alebo epoxidová farba DENAS GARAZ je trvácnejšia? Roman

 

Balakryl Betón je akrylátová krycia farba, ktorá sa používa pre nátery betónu - podláh s miernym mechanickým zaťažením. Je nevhodná do prostredia, ktoré si vyžaduje extrémne, tvrdé a oteruvzdorné nátery (pojazdnosť špeciálnymi, obzvlášť dopravnými prostriedkami).

DENAS GARÁŽ je dvojzložková vodou riediteľná epoxidová farba určená na nátery betónových podláh v garážach.
Vyznačuje vysokou mechanickou a chemickou odolnosťou.

Záleží teda na Vás, ako budete podlahu v garáži zaťažovať. Pokiaľ tam budete parkovať auto každý deň, osobne by som išiel do dvojzložkovej epoxidovej farby Denas Garáž.

Doporučený tovar:

Denas Garáž - dvojzložková epoxidová farba na betón

 

  1. Chcel by som od Vás radu, akú najvhodnejšiu farbu použiť na vyrovnávajúcu samonivelačnú podlahovú hmotu v garáži, prípadne ďalšie vhodné, cenovo dostupnejšie farby.

 

Predpokladám že v garáži bude parkovať a pohybovať sa auto. Na túto podlahu môžete použiť napríklad Betex na betón alebo odolnejšiu epoxidovú farbu Denas Garáž. DENAS GARÁŽ sa vyznačuje vysokou mechanickou a chemickou odolnosťou.

 

Doporučený tovar:

Betex na betón - farba na podlahu v garáži

Denas Garáž - farba do garáži s vyššou odolnosťou

 

 

  1. Chcel by som sa opýtať na možnosť náteru pre zostarnutý pochôdzny betón na povale pod strešnou krytinou. Betón je starší a povrch sa drmolí. Chcel by som ho zhutniť, aby som zabránil ďalšiemu prášeniu. Neskôr by som chcel takto zhutnený betón zakryť kaminovou vatou a zabedniť doskami. Aký náter by bol najvhodnejší?

 

Betón sa môže natierať až potom, čo opravíte mrviace sa časti. Ak sa však bude zakrývať a do toho času ho treba natrieť, voľte cenovo prijateľnú farbu Hydroban. Prvý náter sa penetruje farbou rozriedenou 1:1 s riedidlom S 6005. PO preschnutí sa natierajú minimálne 2 vrstvy.

Je zvlášť vhodný ako protiprašný a ochranný náter na betónové podlahy napr. v garážach, pivniciach, skladových a výrobných halách

 

Doporučený tovar:

Hydroban - farba na betónovú podlahu 

 

  1. Potrebujem radu ako ošetriť betónovú podlahu v garazi. Problém je ten že podlaha je asi zle tepelne izolovaná lebo keď sa vonku otepli alebo stúpne vlhkosť vzduchu, podlaha v garáži zvlhne-ako keby sa orosila. Podlaha má hladký betónový povrch. Akúkoľvek radu, usmernenie vítam.

 

Betónová podlaha nemá podľa všetkého správnu hydroizoláciu. V prvom rade musíte spraviť hydroizoláciu a potom môžete podlahu natrieť farbou.

 

Doporučený tovar:

Aquaizol - tekutá lepenka na hydroizoláciu betónu v garáži

Balakryl Betón - farba na betónovú podlahu 

 

6. Mám starší dom a nízke pivnice/180cm/.A chcel by som natrieť podlahy v pivnici a tým zabrániť prechádzania vlhkosti do pivničných priestorov. Lebo mám aj väčšiu vlhkosť v dome-70%.Ktoru farbu by ste mi odporučili, prípadne aj nejakú penetráciu. Prosím len nie z tých najdrahších. Niečo za rozumnú cenu.

 

V prvom rade musíte spraviť hydroizoláciu voči vzlínajúcej vlhkosti. Toto sa robí napríklad Tekutou lepenkou Aquaizol. Následne môžete betón natrieť bežnou farbou na betónové podlahy. Použiť môžete syntetický náter. Prvá vrstva sa nanáša penetračná a následne s natiera v 2 vrchných vrstvách

 

Doporučený tovar:

Tekutá lepenka AQUAIZOL - hydroizolácia pivnice

Betona - farba na betónovú podlahu v pivnici 

 

 

 

  1. Aký hydroizolačný náter do poručujete na interiérovú betónovú podlahu, ktorá nie je odspodu odizolovaná od vzlínajúcej vlhkosti ? V budúcnosti sa plánuje na ňu položiť aj dlažba. TEKUTÁ LEPENKA S-T8 od Den Braven je to správne riešenie ?

 

Pokiaľ ide o vzlínajúcu vlhkosť tak nedoporučujem použiť S T-8. Táto sa používa skôr ako izolácia z vrchnej časti pri vode (dažďu) napríklad na terasy.

Proti vzlínajúcej vlhkosti je potrebné použiť asfaltovú hydroizoláciu. Vopred plochu napenetrovať gumoasfaltovou penetráciou a potom naneste gumoasfaltovú hydroizoláciu.

 

  1. Prosím o radu akým náterom natrieť betónovú podlahu stolárskej výrobnej haly. Ide o halu, ktorá nie je intenzívne vykurovaná. Požadovaná odolnosť mechanická a chemická (môže byť aj hrubšia vrstva).

Najvhodnejšou farbou do opísaného prostredia je aplikovanie epoxidového alebo polyuretánového alebo chlórkaučukového náteru. Tieto druhy farieb sú mechanicky dostatočne odolné a hodia sa pre nátery priemyselných podláh.

 

Doporučený tovar:

Chemopur E – polyuretánová mechanicky odolná farba na podlahu

 

  1. Potreboval by som poradiť - mám betónové stĺpiky (balustrády) na terase, ktoré som pre 7 rokmi natrel fasádnou farbou, ale farba sa začala po roku olupovať a drží sa na nej pleseň a mach. Na stĺpiky prší aj svieti slnko. Akú farbu by ste nám odporučili a treba nejako ináč ešte ošetriť balustrády?

 

Mach a zelené stopy treba odstrániť špeciálnym prostriedkom. Máme na to profesionálnu chémiu HG Odstraňovač zelených povlakov a machu. Úplne odstraňuje riasy a zelené plochy všetkého druhu a chráni povrchy od ďalšieho napadnutia.

Čo sa týka starého náteru, ak sa olupuje, treba ho očistiť. Balustrády  napenetrovať vhodnou penetráciou a následne natrieť farbou na betón.

 

Doporučený tovar:

HG Odstraňovač zelených povlakov a machu

Betona - farba na betón 

10. Potrebujem farbu na betón, ktorý som urobil okolo studne -ručnej pumpy ,aby nebolo okolo studne blato . Tento betón by som potreboval nafarbiť z estetického hľadiska aj preto aby sa betón ,tak skoro nezničil ! No potrebujem vedieť akú farbu mám použiť ,aby som tou farbou nekontaminoval vodu v studni !!! t.j. aby sa nejak tá farba nevylúhovala a stekala do studne!

 

Na náter betónu okolo studne s pitnou vodou doporučujem vodou riediteľnú farbu Balakryl BETON.  Ekologická receptúra spĺňa požiadavky EU normy na ochranu a opravu betónových konštrukcií. Nanáša sa na základný penetračný náter v 2 vrstvách.

Doporučený tovar:

Balakryl BETON - farba na betón okolo studne 

 

11. Máme betónovú ohradu, ktorá bola natieraná bielou cestárskou farbou. Vzhľadom nato, že ju chceme vynoviť chcela by som sa Vás spýtať, čo by ste na ňu odporučili..Boli by sme radi, aby bola naďalej biela, ale latex by asi nebol na ňu dobrý, keďže je tam už raz syntetika...Ohrada má asi 30 metrov štvorcových tak, by som Vás prosila aj o poradenie spotreby... 

Kvalitnou farbou na betón je napríklad farba Betona (Chemolak). Farba sa používa v  exteriéroch tam, kde je potrebné dvomi nátermi zabezpečiť primeranú funkčnosť, elasticitu, ochranu voči mechanickému opotrebovaniu a poveternostnú odolnosť.

Čo sa týka spotreby, tak pri dvoch vrstvách spotrebujete na 30m2 7kg farby.

Doporučený tovar:

Betona - farba na betón 

 

12. Mám pred garážou betónovú dlažbu, chcel by som ju pred zimou chrániť proti pôsobeniu mrazu a posypovej soli. Aký prípravok by som mal použiť?

Môžete použiť hydrofóbny prostriedok na betón, ktorý zamedzí nasiakavosti vody a soli do betónu a tým ho chráni.

Znižuje špinivosť podkladu. Nezvyšuje difúzny odpor ošetreného materiálu. Vyznačuje sa dlhou životnosťou v interiéri aj v exteriéri . Nemení farbu a vzhľad podkladu.

Doporučený tovar:

Denasprim Hydrofóbna impregnácia

 

13. Chcela by som sa opýtať / máme škridlovú strechu značky mediteran / je možné zmeniť farbu tejto strechy ? myslím tým spôsobom - natrieť farbou - keď sme stavali dom žiadali sme čokoládovú hnedú a bola nám dodaná hnedo-bordová ( kt. je skôr fialovej - bordovej farby ) a ja si stále neviem na tú farbu zvyknúť - proste sa mi nepáči. vedeli by sme mi v tejto veci poradiť? a ako to potom je myslím tým farba sa nezmaže alebo nejak pri veľkých a častých dažďoch ako to - myslím akú trvácnosť majú farby atd.

 

Škridlovú strechu je možné pretierať. Používa sa na to farba FANETA. Strechu je potrebné vopred dokonale umyť, najlepšie wapkou.  Pórovité podklady ako je škridla je vhodné penetrovať farbou zriedenou vodou v pomere 1:1 alebo kopolymérnym penetrátorom FANO S 1862. Druhý náter V 2076 FANETA sa nanáša po zaschnutí penetračného náteru. Zasychanie náter je možné urýchliť prisúšaním pri teplote cca 60 °C po dobu 15 - 30 min v závislosti od materiálu, hrúbky nanesenej vrstvy farby, prisúšacieho zariadenia.

Po dodržaní náterového postupu je životnosť náteru 5 - 9 rokov.

Doporučený tovar:

Faneta - farba na škridlu

Fano - napúšťadlo na škridlu 

14. Mám betónovú škridlu starú cca 15 rokov. Hľadám vhodný ochranný náter, ktorým by som ju opatril po očistení od machu a nečistôt. Poraďte.

 

Škridlovú strechu je potrebné pred náterom pripraviť, očistiť, mechanicky zbaviť mastných nečistôt a zvyškov náterov nesúdržných s podkladom. Zo starších strešných škridlových striech sa odstránia machy a lišajníky najlepšie kombináciou vhodného prípravku Sanal na murivo a následne mechanickým odstránením rastlinných zvyškov. Po vyčistení strechy a pred samotným náterom musíte strechu napenetrovať. Zlepší sa tým priľnavosť vrchného náteru, zníži nasiakavosť a zvýšite ňou výdatnosť vrchného náteru. Zväčša sa používajú špeciálne prostriedky. Kvalitnou penetráciou je S 1862 Napúštadlo FANO na ktoré sa potom aplikuje farba „V 2076 FANETA" Strešná krytina natretá týmto náterovým systémom je odolná voči UV žiareniu a chránená voči poveternostným vplyvom a zároveň vytvára silne estetický dojem.

 

Doporučené výrobky:

Sanal na murivo - prípravok na ničenie húb a škodcov

Fano S 1862 - penetračný prípravok

Faneta V 2076 - farba na betón, eternit, škridlu 

15. Mám dvadsaťpäťročné betónove schody (exteriér). Na nich je položená kameninová dlažba (hrúbka cca 3 cm), ktorá už dosluhuje. Potrebujem ju dať preč a nahradiť niečím iným. Pýtam sa, či by som, samozrejme po patričnej úprave betónu schodov, použiť Penetračný náter Penetrátor (Color company) a ako nášľapnú plochu schodu natiahnuť, asi 3 cm vrstvu, lepidlo Ceresit CM16, bez toho aby som tam lepil akúkoľvek dlažbu. Ako by sa to správalo? Schody sa používajú na bežnú pešiu chôdzu.

 

Obávam sa, že takéto riešenie by nebolo správne. Lepidlo CM 16 a aj iné lepidlá slúžia na lepenie dlažby. Samotné lepidlo je po vyschnutí nedostatočne pevné a na schodisku by sa drolilo. Buďto nalejte na schody betón a ten natrite farbou alebo na ne nalepte dlažbu.

16. Vo svojej ručnej autoumyvárni mám betónovú podlahu. Pred rokom som ju natrel farbou Hydroban, no keďže používam pri umývaní chemikálie, farba sa mi začala lúpať. Poraďte mi prosím akú farbu mám použiť na podlahu.

Do stredne agresívneho prostredia musíte použiť farbu s adekvátnymi vlastnosťami. Takými sú napríklad farby Johnstones Flortred alebo kvalitná epoxidová farba 2K Epoxy. Povrch s lúpajúcou farbou musíte odstrániť a odmastiť.

Doporučený tovar:

Johnstones Flortred - farba na betón s vyšším zaťažením

2K Epoxy - farba na podlahu s chemickým zaťažením (oleje, nafta) 

  • Najpredávanejší
Odobrať
DETECHA

Epoxyban - epoxidová podlaha, farba na betón

Epoxidová podlaha Epoxyban je dvojzložková epoxidová náterová hmota pre vnútorné nátery betónových plôch a iných savých… Viac
+30 variantov

od 58,58 € s DPH

skladom 6 variantov

U vás vo štvrtok

Odobrať
BARVY A LAKY HOSTIVAŘ, a.s.

DENAS GARÁŽ - epoxidová 2 zložková farba na podlahu

Dvojzložková vodouriediteľná epoxidová farba na betónové podlahy. Je vhodná do miestnosti, kde je potrebná vysoká mechanická a… Viac
+1 variant
Odobrať
IN-CHEMIE

IN-EPOX 4020-10 - Samopenetračný epoxidový náter

2-komponentný špeciálny samopenetračný náter vhodný na betónové podlahy v interiéri. Náter uzatvára povrch betónu, odoláva bežným… Viac
+10 variantov
Odobrať
HET

AQUADECOL EPOXY M - Matná epoxidová farba na podlahy

Matná vodou riediteľná epoxidová farba pre náter zvislých a vodorovných betónových konštrukcií, betónových podláh, dekoračné… Viac
+6 variantov
Odobrať
eFarby.sk

Set náradia pre náter betónových podláh

Máte v garáži neošetrený betón alebo potrebujete ochrániť betónovú podlahu v priemyselnej prevádzke? Na náter rozpúšťadlových… Viac

34,99 €s DPH

skladom

U vás v utorok

Odobrať
HG Helios Group

2K epoxy - farba na betón s vyšším zaťažením

v tuneloch a podlahovych povrchov v potravinarskom priemysle, laboratoriach, garažach, dielňach a skladoch, pod podmienkou že… Viac
+3 varianty
Odobrať
HET

Aquadecol Epoxy SG - Polomatná epoxidová farba na podlahy

Vodou riediteľná epoxidová farba na nátery betónu- zvislých aj vodorovných plôch, podláh, ochranné nátery muriva, vápenných… Viac
+6 variantov
Odobrať
AUSTIS

ETERNAL KOMFORT - Epoxidová farba aj na čerstvý betón

Epoxidová vodouriediteľná farba s matným efektom určená pre povrchovú úpravu betónových podláh v domácnosti, či priemysle.… Viac
+1 variant
Odobrať
FLÜGGER

FLOOR PAINT EPOXY - 2K Epoxidový podlahový náter

2K epoxidový podlahový náter slúžiaci na ošetrenie betónových a drevených podláh v interiéri. Náter v sebe spája jednoduchosť… Viac
+10 variantov
Odobrať
AUSTIS

ETERNAL EPOXY STABIL - Epoxidová farba na betónové podlahy

Dvojzložková vodouriediteľná farba určená k povrchovej úprave betónových podláh v skladoch, dielňach a garážach. Náter má veľmi… Viac
+1 variant
Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.