Farby na kov

3 strechy ktorým sme dodali farbu a ktoré mi utkveli v pamäti.

3 strechy ktorým sme dodali farbu a ktoré mi utkveli v pamäti.

3 strechy ktorým sme dodali farbu a ktoré mi utkveli v pamäti.

Tento článok je o troch našich referenciách, ktoré sú pre mňa niečim výnimočné a ktoré mi utkveli v pamäti. Je o nátere striech a o farbách na strechy.

      1. STRECHA

Pamätám sa keď nás jedného dňa oslovil p. Chalupa. Ten má na starosti nákup a potom aj dohľad nad realizáciou všetkého, čo je potrebné zabezpečiť pre chod Slovenských liečebných kúpeľov v Turčianskych Tepliciach. Potreboval poradiť a dodať správne farby na strechu pre kúpele, v ktorých pracuje.

Turčianske Teplice patria medzi najstaršie kúpeľné mestá Slovenska. Prvá písomná zmienka o teplých prameňoch, pochádza z roku 1281, keď kráľ Ladislav IV. podaroval panstvo a žriedla ležiace na jeho západnej časti grófovi Petrovi. No a  v roku 1885 vyrástla nová budova nazvaná Modrý kúpeľ a dvojposchodový liečebný dom Jána Kollára.

A práve plechovú pozinkovanú strechu historickej budovy Modrého kúpeľa a okolitých budov bolo treba zrenovovať a znova natrieť. Museli sme vybrať správny typ farby, pretože sa jednalo o pozinkovanú plechovú strechu. Z historického hľadiska bolo potrebné dodržať konkrétny odtieň (RAL 5012). Ten sme vyberali spoločne na mieste a keď sme si boli istí, že je to on, tak sme ho na mieru namiešali a kúpeľom dodali.

Farba na strechu - referencia Modry kupel

Práce prebiehali v réžii kúpeľov. Pracovníkov sme vopred zaškolili do pracovného postupu, ktorý následne aj dodržali a robili sme priebežný dohľad.

V prvej várke bol realizovaný náter kopulovej strechy liečebného domu Modrý Kúpeľ cca 720m2. A v  druhej várke bol realizovaný náter strechy celého liečebného domu Modrý Kúpeľ cca 1300m2. Starý náter bol na naše odporúčanie pred náterom obrúsený a pozinkovaný plech zbavili skorodoványch častí. Strechu pred náterom umyli.

Farba na strechu - referencia Modry kupel

Pre zvýšenie priľnavosti vrchnej farby a tým zvýšenie životnosti náteru sme zvolili ako podkladový náter farbu Galvinol. Ako vrchný náter bola použitá farba VAGONA namiešaná na zákazku do odtieňu RAL5012.

Po ukončení prác som sa p. Chalupu opýtal jednu jednoduchú otázku: "Odporučili by ste efarby.sk, ak by mal niekto záujem o farbu na strechu?" Jeho odpoveď bola: Jednoznačne ÁNO.

Niet nad to, keď máte spätnú väzbu a pochvalu od spokojného klienta. Pretože viete, že svoju prácu robíte vynikajúco a vďaka tomu Vás vyhľadávajú ľudia, ktorým ide v prvom rade o kvalitný servis. A práve toto Vám pomáha spoločne rásť a tohto sa držíme aj my v efarby.sk

 

 

   2. STRECHA

Pamätám si, že keď mi p. Trojčák volal, že potrebuje farbu na 1300m2 strechy, nakupoval som práve kancelárske pomôcky v METRE. Hneď odtiaľ sme išili k nemu na obhliadku a vyspovedali sme ho, akú má predstavu o výsledku a o rozpočte, ktorý na túto investíciu má. Strechu bolo treba umyť, vybrúsiť hrdzavé miesta a ošetriť ich nultou vrstvou, odhrdzovačom.

Náter si chcel realizovať sám, za pomoci svojich ľudí a tak sme ich zaškolili a vysvetlili postupnosť krok po kroku. Priebežne sme práce kontrolovali, aby bola strecha natretá kvalitne.

Všetko prebehlo hladko a na túto strechu o rozlohe 1300m2 sme dodali 435kg farby na strechu FEST - B 

fest b farba na strechu efarby

Keď som dal rovnakú otázku jemu a teda či by naše služby odporučil svojim známym, povedal mi na to: "My sme ešte neskončili" a zavolal ma do jednej z hál na prízemí.

Vošiel som za ním dovnútra. Strop bol dobrých 15m vysoký. Chvíľu som za ním kráčal, keď sa zrazu zastavil a ukazuje mi. "Toto je moja láska" . Stál tam predo mnou zrub z guľatiny, ktorému chýbali už jedine okná, dvere a nábytok. Ukazoval mi kde bude mať gauč, kuchyňu a spálňu. Porozprával mi o mieste na kraji lesa, kde ju plánuje presťahovať. Poviem Vám, bola skutočne krásna.

Vo vnútri v hale bola preto, lebo drevo schlo. Keď drevo uschne a "sadne si", rozoberiem jednotlivé guľatiny a úlohou efarby.sk bude dodať mi na ňu kvalitné oleje.

Takže odpoveď na moju jednoduchú otázku som dostal v takejto forme, za čo sme v efarby.sk veľmi vďační.

Farby na strechu efarby.sk

Inak nezabudnem na to, ako mi v rámci debaty povedal: " Michal, ja už som za vodou. Je čas užívať si pokojný dôchodok"

 

      3. STRECHA

Keď pred 10 rokmi prišla na trh nová farba na strechy Noxyde Pegarust, bolo ťažké presvedčiť ľudí, aby si ju kúpili. Bolo to z toho dôvodu, že je kvalitná.

Áno, kvalitná znamená aj drahá. Museli sme ľudí presviedčať, že drahá je však len na prvý pohľad.

Ľuďom postupne začali dávať zmysel slová "Nie som taký bohatý, aby som si mohol dovoliť kupovať lacné veci"

Strechu tohto rodinného domu som si zapämatal preto, lebo p. Koscová bola odvážna a vybrala sa cestou nekompromisnej kvality a životnosti náteru. Jednoducho povedané, chcela mať so strechou pokoj na najbližších 15 rokov.

Noxyde Pegarust - farba na strechu

Na svoju strechu teda u nás objednala farbu, ktorá sa v priemyselnej hantírke označuje C5-M. Pre jednoduché vysvetlenie: V priemysle poznáme 6 stupňov koróznej agresivity vonkajšieho prostredia a toto je označenie toho najvyššieho z nich. Tejto téme som sa venoval v tomto mojom predošlom blogu, tak ak chcete, môžete si ho prečítať.

Dodali sme teda farbu Noxyde Pegarust čo je samozákladová farba založená na vysokomolekulárnych polyméroch. Ako jedna z mála farieb 2v1 ju stačí naniesť len v 1 vrstve.

Nanášaná bola na starý syntetický náter, ktorý k podkladu pevne držal. Farba ktorá sa od podkladu olupovala bola obrúsená. Strecha bola o rozmeroch cca 320m2 a bola vopred dokonale umytá a odmastená. Spotrebovalo sa jej 80L.

Noxyde Pegarust - farba na strechu

Náter bol realizovaný v jednej vrstve bez riedenia. Farba vynikajúco kryje.

p. Koscová vyjadrila svoju spokojnosť a spoľahlivú spoluprácu s eFarbami a aj takouto formou nás odporúča ďalej. Veľmi pekne jej za to ďakujeme.

Tak, toto sú tri referecie o ktorých som sa rozhodol napísať. Samozrejme že od roku 1992 kedy náš otec otvoril prvú predajňu farby laky a od roku 2008 kedy sme my jeho deti na vlastnú päsť spustili efarby.sk je vďaka nám natretých veľmi veľa striech. Keby som Vám písal o všetkých, tak by som vás unudil k smrti :)

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na sociálnych sieťach a šírte ho ďalej. Radi ním pomôžeme aj ostatným ľudom.

No a ak potrebujete pomôcť s výberom vhodnej farby, neváhajte sa na nás obrátiť. Zavolajte nám, napíšte nám alebo rovno vytvorte objednávku cez efarby.sk

Našim hlavným poslaním je: Pomáhame ľuďom skrášľovať svet.

11-bodov-ako-správne-natreť-strechu-2

 

zakaznicka-podopora-pre-nater-striech-2

Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.