Postupy

Efektívny brainstorming alebo ako sme vytvorili WHITEBOARD z celej steny

Efektívny brainstorming alebo ako sme vytvorili WHITEBOARD z celej steny

Vytvoriť si profesionálne a reprezentatívne whiteboard na stene farbou, nezvládne neskúsený típek. OK, ak sa prižmúria obe oči, tak v domácnosti alebo v malej firme si nedokonalosti odpustíte a zmierite sa s nimi. Ale ak ste firma nad 10 zamestnancov, škola, architekt alebo ste subdodávateľ, potrebujete nás. Nie že by valčekovanie farby nezvládol  kde kto, ale ide o samotnú predprípravu steny. Práve vďaka tomuto know-how Vám dávame 10 ročnú garanciu na popisovateľnú plochu.

Flipchart farba

Zabudnite aj na to, že poprosíte "Fera", nech Vám vystierkuje stenu.  Moje skúsenosti hovoria, že „stará škola“  jednoducho nestačí.

Opíšem Vám, ako pracujú naši technici:

Pedant, ktorý sa pri naťahovaní so sadrovou omietkou pomazná.  Pri hladení ju bude skúmať  a opravovať až do úplne posledného záderu. Skončí až keď je stena dokonale rovná a hladučká. ( Píšem o Vašom tíme? Ozvite sa nám, máme pre Vás unikátnu spoluprácu! ) Takýto typ človeka miluje to čo robí a je v tom najlepší. Dobre to o sebe vie, pozná svoju cenu a zákazníci mu ju radi platia. Je na svoju prácu hrdý! Presne táto naša partia bola aj u našeho klienta a vytvorili mu whiteboard z celej steny priamo v zasadačke.

flipchart-efarby-3

Len tento človek Vám vytvorí Vaše aktívum – STENU PRE BRAINSTORMING.

Ideálnym podkladom je teda dokonale hladká stena zo sadrovej omietky, natiahnutá buď to na sadrokartóne alebo omietke. Je dobre preschnutá a vyzretá aspoň 1-3 týždne. Zvyčajne sa jedná už o pekne bielu omietku, ktorú potom stačí premaľovať bielou alebo transparentnou farbou na Flipchart.

 

Ako prvé sme si pozakrývali savou tkaninou podlahu, papierovou páskou rohy, strop a podlahu. Zabránili sme  tým zbytočnej práci s umývaním. V miestnosti, kde sa farba na tabule bude aplikovať, nesmie byť prašno. V našom prípade sme mali dočasne zvesené interiérové dvere, tak sme miesto nich nalepili tenkú maliarsku fóliu, ktorá nám nevpustila prach dovnútra.

flipchart-efarby-1

Obe zložky farby si otvoríme a zlejeme ich celé dokopy. Farbu dokonale premiešame a necháme cca 15 min zreagovať. Ak sa s farbou nezačne pracovať do 1,5 hod, znehodnotí sa. Celý obsah zgelovatie a je nepoužiteľný. Preto sme v miernom strese a hneď sa púšťame do maľovania.

Ako prvé si malým penovým valčekom natrieme rohy. Hneď potom omáčame 18cm valec do vaničky s farbou, dobre ho pootierame a začneme valčekovať.  Na stenu nanášame farbu vertikálnymi ťahmi, pričom dobre rozotierame. Ak by sme si pred maľovaním nový valček namočili do mydlovej vody a nechali ho preschúť, nepúšal by nám vlas. No čo sme ľudia a zabudli sme :)

Vlások ihneď kolega odstráni a miesto sa ešte za mokra znova prebehne farbou. Nie je tak nič poznať. Ak by nám tam vlas ostal, je to vada. Pri umývaní fixy zo steny by sa stene robili šmuhy.  Aj preto sú pri maľovaní jednej steny potrebné štyri ruky.

Veľkým valcom nám to ide od ruky a ani sa nenazdáme a máme vymaľovanú celú stenu.

Úplne postačujem náter steny v jednej vrstve. Farba preschne do 24 hodín a hneď potom je pripravená na prvú myšlienkovú mapu.

flipchart-efarby-2

Ako som spomínal na začiatku cena za takúto fixou popisovateľnú stenu nie je zanedbateľná. Ak by som  chcel deťom do detskej izby vytvoriť niečo takéto tak z ekonomického pohľadu by som volil tabuľovú farbu popisovateľnú kriedou.

Ak ste však majiteľ firmy a párkrát do mesiaca mávate v zasadačke poradu, tak pre vyloženie myšlienok z hláv Vašich kolegov  na obrovskú stenu, je toto  riešenie ako stvorené.

Ak si kupujete takého aktívum, tak 87€ za m2 steny spravenej pedantom s garanciou 10 rokov je zanedbateľná čiastka. Cena je už vrátane materiálu, práce, dopravy a všetkého potrebného pre dokonale popisovateľnú stenu. A ak zavoláte ihneď, tak Vám k tomu ešte pribalíme aj štartovací balíček - fixy a utierku.  Hotový teleshoping :D

Z nášho brenchmarkingu, ktorý sme robili na 7 eshopoch zo dňa 2.6.2014 nám vyšlo nasledovné:

- m2 whiteboardu (kancelarskej tabule) stojí v priemere 156€. V cene je doprava a inštalácia

- m2 našej farby stojí 87€. Cena je za kompletné riešenie na klúč, garancia na nami vytvorenú stenu po dobu 10 rokov + darček (štartovacie príslušenstvo)

Tak čo, ideme spolu do toho?

Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.